HPH Totalbyg A/S skaber grønnere fremtid: CO2-regnskab på vej

HPH Totalbyg A/S skaber grønnere fremtid: CO2-regnskab på vej

Formål og Baggrund:

Formålet med dette initiativ er ikke blot at imødekomme kundernes krav og blive i stand til at leverer ind til ESG og CSRD, men også at positionere HPH Totalbyg A/S som en ansvarlig aktør inden for byggebranchen. Ved at dokumentere scope 1, 2 & 3 upsteam og forstå/kortlægge virksomhedens nuværende CO2-udledning får vi et solidt grundlag for at identificere CO2-hotspots og iværksætte målrettede indsatser for reducering.

Andreas der sidder som Energi og Bæredygtighedsansvarlig i HPH Totalbyg A/S fortæller om dataindsamling som det første skridt: ”Vi tager de første skridt med CO2-regnskabet ved at få styr på data. Derfor lægges der vægt på korrekt og omhyggelig indsamling af data, hvor medarbejdere på tværs af hele koncernen byder ind. Dette samarbejde på tværs indebærer nye arbejdsgange med henblik på at identificere nøjagtige måder at indsamle data på, så de resulterende oplysninger er præcise og pålidelige.”

Udpegning af forbedringsområder:

Med afsæt i CO2-regnskabet vil HPH Totalbyg A/S kunne “høste de lavthængende frugter” og udpege konkrete områder, hvor den største forbedring kan opnås. Dette kan omfatte optimering af energiforbrug, materialers klimaaftryk og implementering af mere miljøvenlige byggeteknikker. Det overordnede mål er at reducere CO2-udledningen på en måde, der er effektiv og et vigtigt skridt på vejen mod en bæredygtig fremtid.

Imødekomme kundekrav og differentiere sig på markedet: ”Flere af vores kunder bliver/og er underlagt ESRS & CSRD som stiller krav til bæredygtighedsrapportering hvor bl.a. forhold under følgende temaer miljø, sociale forhold og ledelse (ESG) skal dokumenteres. Ved proaktivt at tackle disse udfordringer og dokumentere vores indsats gør HPH Totalbyg A/S det ikke kun lettere for os selv på sigt at opfylde disse krav, men skaber også en konkurrencefordel ved at kunne levere ind til kundens bæredygtighedsrapportering. Kunden kan fremover vælge HPH Totalbyg A/S med sikkerhed, velvidende at virksomheden aktivt arbejder på at reducere sit CO2-aftryk.” Siger Andreas.

Bæredygtighedsstrategi i rød tråd:

Dette initiativ om udarbejdelse af CO2-regnskab følger en rød tråd med den bæredygtighedsstrategi, som HPH Totalbyg A/S er ved at udarbejde. Det skaber sammenhæng og sikrer, at vi handler målrettet og helhjertet mod at blive en endnu mere ambitiøs og ansvarlig samarbejdspartner i byggebranchen.

HPH Totalbyg A/S har sat handling bag ordene og tager det første konkrete skridt mod en mere bæredygtig fremtid. Ved at udarbejde CO2-regnskab giver vi ikke kun os selv, men også kunderne, en klar indikation af vores engagement i at reducere CO2-aftrykket. Dette initiativ er ikke blot et regnskab, det er en forpligtelse til en grønnere fremtid for både virksomheden og byggeriet som helhed.

KONTAKT HPH TOTALBYG A/S I DAG

Vil du have en professionel samarbejdspartner til dit næste byggeprojekt, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi udfører byggeprojekter i hele landet, og med os som byggeansvarlig får du kort byggetid med en fast pris, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Vi bygger hvert år 40-50 haller af alle typer, så vi har nok bygget noget, der ligner dit projekt, og kan give dig gode råd om løsningen.

Få svar på dine spørgsmål eller få et uforpligtende pristilbud og et skitseforslag på din opgave. Ring på tlf.: 96 87 35 60 hvis du er interesseret i skitseforslag, overslag eller et tilbud.

Kontakt os