HPH Totalbyg bygger i lav-emissionsklassen

HPH Totalbyg bygger i lav-emissionsklassen

Er det muligt at bygge i lav-emissionsklassen til industribyggeri? 

Når vi i koncernen bygger for os selv, så arbejder vi målrettet på at belaste miljøet mindst muligt. 

I forbindelse med at HPH Totalbyg A/S opføre en udlejningsejendom for Bach & Westergreen Invest ApS. har der været et ønske om at opnå lav-emissionsklassen. Dette fokus på specifikke materialevalg og generelt vores byggestil med lette konstruktioner har medført at vi kan opføre et byggeri, der overholder lav-emissionsklassen med et CO2-aftryk på 7,7 kg CO2-eq pr. m2 pr. år. 

Når vi i HPH Totalbyg A/S bygger for os selv, går vi ikke kun efter at opfylde de nødvendige krav - vi stræber efter at minimere vores miljøpåvirkning. Vores seneste projekt, opførelsen af en udlejningsejendom for Bach & Westergreen Invest ApS, illustrerer vores dedikation og ønske om at minimere vores CO2-aftryk. 

Vi havde oprindeligt en vis forventning om, at vores byggeri, uden drastiske ændringer, ville have et lavt CO2-aftryk. Dette skyldtes delvist vores brug af lette konstruktioner, som facader løsholte i træ, isolering og beklædning mv., som generelt belaster miljøet mindre end tungere alternativer. Men vi ønskede at gå skridtet videre og belyse muligheden for at opføre et byggeri der overholder lav-emissionsklasse jf. kravene i §297 i BR18. 

En af de centrale beslutninger, der gjorde dette muligt, var vores fokus på specifikke materialevalg. I stedet for at basere vores beregninger på generiske miljøvaredeklarationer (EPD'er), der angiver gennemsnitsværdier for en materialegruppe, brugte vi produktspecifikke EPD'er. Dette tillod os at få et mere præcist og retvisende billede af de enkelte produkters indvirkning på miljøet. 

Resultaterne af vores bestræbelser er imponerende. Vores byggeri overholder lav-emissionsklassen med et lavt CO2-aftryk på kun 7,7 kg CO2-ækvivalenter pr. kvadratmeter pr. år. Dette resultat understreger vores forpligtelse til løbende at blive bedre og at bygge med omtanke for klimaet som en fast integreret del i vores projekter. 

HpH Totalbyg A/S opfører de godt 1.400 m2 til et nyt domicil for Bach & Westergreen Invest ApS, der skal huse 2 lejemål i et moderne og rummeligt nyt byggeri, der altså også overholder lavemission kravene.  

Vi er stolte af at have opnået dette resultat og er fast besluttet på at fortsætte med at implementere bæredygtige praksisser i vores byggeri. Vores erfaring med at opnå lav-emissionsklassen i dette projekt vil tjene som inspiration for vores fremtidige projekter, hvor vi vil fortsætte med at arbejde hen imod at minimere vores miljøpåvirkning og levere byggeri, der er godt for både vores kunder og planeten. 

KONTAKT HPH TOTALBYG A/S I DAG

Vil du have en professionel samarbejdspartner til dit næste byggeprojekt, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi udfører byggeprojekter i hele landet, og med os som byggeansvarlig får du kort byggetid med en fast pris, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Vi bygger hvert år 40-50 haller af alle typer, så vi har nok bygget noget, der ligner dit projekt, og kan give dig gode råd om løsningen.

Få svar på dine spørgsmål eller få et uforpligtende pristilbud og et skitseforslag på din opgave. Ring på tlf.: 96 87 35 60 hvis du er interesseret i skitseforslag, overslag eller et tilbud.

Kontakt os